EKONOMI OCH ADMINISTRATIONSANSVARIG 

Vi söker en ekonomi- och administrations-ansvarig till en spännande tjänst hos Björksund Förvaltnings AB, strax utanför Nyköping. Här får du möjlighet att axla en ansvarsfull roll med varierat innehåll

Som ekonomi- och admin-ansvarig kommer du att få vara delaktig i att initiera, utveckla och genomföra förbättringar för att höja effektiviteten och bidra till bolagets långsiktiga utveckling. Samtidigt ska du säkerställa att den dagliga verksamheten fungerar inom ekonomi och administration. Du kommer också att hantera systemfrågor och ansvara för tillämpning och utveckling av bolagets affärssystem och administration. 

Vi vill komma i kontakt med dig som är beredd att ta klivet vidare i karriären och som trivs med att arbeta brett med ett övergripande ansvar för både bolagets ekonomi och administration. Arbetet är på 60% och planeras enligt överenskommelse. 
 

Huvudsakliga arbetsuppgifter 

●Löpande bokföring
●Avstämning och uppföljning av reskontror
●Upprättande av månads- och årsbokslut
●Betalningar
●Fakturering
●Lönehantering
●Moms och skatter
●Fastighetshantering inklusive kontrakt, avisering och betalningar
●Övrig administration
●Arbete med och för styrelsen  

I rollen ingår även externa kontakter, bland annat med hyresgäster, revisorer och banker. Du rapporterar till VD. 
 

Kvalifikationer och erfarenhet

För att lyckas i rollen ser vi gärna att du har relevant arbetslivserfarenhet från redovisning och administration. Du är väl förtrogen med redovisnings- och bokslutsarbete. Du som söker denna roll är van att arbeta med Word, Excel och något affärssystem. 

Personliga egenskaper

För att trivas och lyckas i rollen söker vi dig med egenskaper som strukturerad, nyfiken och kommunikativ. Då arbetsuppgifterna är breda, bör du kunna ha mycket på gång samtidigt då du kommer att hantera dagligt ekonomiarbete i kombination med administration. 

Du har god förmåga att tänka självständigt och du är inte rädd för att kastas in i nya situationer utan ser det som en del i den personliga utvecklingen.  
 

Placeringsort: Björksund, Tystberga, cirka en halvtimme från Nyköping respektive Trosa
 

Om Björksunds Förvaltning AB

Bolagets verksamhet består av två delar:  
-en fastighetsdel som äger och förvaltar ett tjugotal kommersiella fastigheter och hyresfastigheter i centrala Nyköping. 
-en gårdsnära del som innefattar skogsbruk, jordbruk genom arrendatorer, jakt och förvaltning av de många fastigheterna belägna på Björksunds marker. 

Vi planerar att växa framöver under kontrollerade former. 
 

Gården är en av Södermanlands mest välbevarade herrgårdsmiljöer från tidigt 1700-tal. Till godset hör ca 4 800 ha mark samt vidsträckta skärgårdsområden. Ägare till Björksund Förvaltnings AB och Björksund är familjen Mörner. 
 

Ansökan

Tillträde senast 10 januari 2018. 
Sista ansökningsdag 12 november 2017

Ansökan skickas till: cgb@bjorksund.com   
För frågor om tjänsten, kontakta Carl-Gustav Bondesson, tel 070-278 86 56.